"Shibboleth," detail (2007)

"Shibboleth," detail, 2007
Installation at Turbine Hall in Tate Modern, London
Concrete and metal, 548 feet long
Photo by Tate Photography, London
© Doris Salcedo
Courtesy the Alexander and Bonin, New York

"I wanted to inscribe in this modernist, rationalist building an image that was somehow chaotic, that marked a negative space, because I believe there is a bottomless gap that divides humanity from inhumanity, or whites from nonwhites. I wanted to address that gap, which I thought was mainly perceived in the history of modernity."

-Doris Salcedo

Nope ×
Close ×
Close ×
Answer one question. Improve our website.

Today, I’m visiting the ART21 website:

Done. Thank you!

What is this?

We’re always looking for ways to improve our site, so we want to know why you’re here and how we can help you find the information you need. For specific questions or comments about our website or this survey, please contact us. Thanks for your help!